Відповідно до плану моніторингових досліджень  за 6 міс. 2019 року  було проведено  1 дослідження   води централізованого водопостачання з мікробіологічних показників – нестандартних проб не виявлено, та проведено 1 дослідження  води децентралізованого водопостачання  з мікробіологічних показників, невідповідності  вимогам  ДСанПіНу  2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної  для споживання людиною» не зареєстровано .

Також було проведено 1 дослідження води централізованого водопостачання   за санітарно- хімічними показниками , всі дослідження відповідають вимогам ДСанПіНу  2.2.4-171-10, та проведено 1 дослідження  води децентралізованого водопостачання за санітарно- хімічними  показниками,  1 дослідження не відповідають  вимогам  ДСанПіНу  2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної  для споживання людиною» по показникам   нітратів – 1  дослідження. Проводились дослідження р. Мена, пляж сан. « Остреч» – без відхилень, грунт – м. Мена урочище Остреч, в зоні пляжу – без відхилень.

Відповідно Плану моніторингових досліджень, в червні   місяці був плановий візит до ДОТ « Барвінок» с. Бігач .Проводились дослідження води питної за санітарно- хімічними та мікробіологічними показниками, відхилень не виявлено, харчова продукція на мікробіологічні показники, термічна обробка страв, змиви на наявність ЛКП – виявлено один позитивний змив , надані рекомендації щодо необхідності прибирання з дезінфікуючими засобами.,